Đilas najavio podnošenje krivičnih prijava zbog falsifikovanja dokumenata 1Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/MO

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas najavio je danas da će zbog „falsifikovanja dokimentacije“ o navodnom računu na Mauricijusu podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića, za kojeg je ocenio da stoji iza toga „kao deo organizovane kriminalne grupe“.

Đilas je na konferenciji za novinare ponovo negirao tvrdnje pojedinih medija da ima račun na Mauricijusu i najavio podnošenje i drugih krivičnih prijava takođe zbog falsifikovanja dokumenata.

Kako je najavio, podneće ih protiv glavnog urednika Večernjih novosti Milorada Vučelića, njihovog istraživačkog tima koji je objavljivao dokumenta, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović, ministra finansija Siniše Malog i „svih koji su iznosili laži o njemu“.

Đilas je dodao da se danas poslednji put obraća Vučiću a da će sledeći put to biti na „fer suđenju, ako ga tužilaštvo pozove kao svedoka“.

„To što Vučić radi nije normalno i nije politika“, rekao je Đilas.

On je rekao da više neće odgovarati javnosti na pitanja koja proisteknu iz laži, jer „neće da učestvuje u ludilu“.

„Vučiću, nikada u istoriji nismo imali vlast pre tebe koja ne voli svoj narod. Ti seješ mržnju i podele“, rekao je on.

Lider SSP je dodao da Vučić to radi jer se boji istine i „svaku šibicu koju pokuša da zasija zatrpa tonom blata“.

„Vučić laže jer se plaši istine Plaši se da svi vide da je povezan sa kriminalom“, rekao je Đilas i pozvao Vučića da saopšti sa kim je 1.572 puta razgovarao kada su ga navodno prisluškivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari