Đilas pita Vučića: Da li je laž da se najmanje dve milijarde evra iz budžeta nenamenski troše 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je Vučićev „jedini“ odgovor na taj plan da lidera SSP nazove „lažovom koji sa mesta gradonačelnika nije povećavao plate lekarima“.

„Da li je laž da 700 miliona evra sa nepotrebnih stadiona, IT nabavki i video nadzora možemo da prebacimo na minimalne početne plate lekara od 1.000 evra, plate medicinskih sestara od 600 evra i plate nastavnika i vaspitačica od 700 evra? Da li je laž da troškove administracije možemo smanjiti za 762 miliona do nivoa iz 2011. godine, a za tu uštedu smanjiti poresko opterećenje na zarade na 54 odsto i time olakšati preduzetnicima i učiniti privredu konkurentnijom“, upitao je Đilas predsednika Srbije.

Pozvao je Vučića i da odgovori „da li je laž da umesto neobjašnjivih troškova od 350 miliona evra za prateće troškova zaduživanja, kupovinu banja ili kazne i penale, možemo obezbediti besplatne udžbenike i obroke za đake, a licima starijim od 70 godina koji su bez primanja pomoć od najmanje 100 evra mesečno“.

„Da li je laž da izgradnjom brzih saobraćajnica sa četiri trake ljudima omogućavamo bolji pristup magistralnim putevima i štedimo milijarde evra“, upitao je lider Stranke slobode i pravde.