Đilas: Računi su faksifikati 1Foto: BETAPHOTO/ LUKA FILIPOVIĆ (arhiva)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da “privatni račun nema nigde osim u Srbiji”.

“Imam firmu u Srbiji i u Švajcarskoj koju sam osnovao novcem kada smo prodali firmu, delom tih para platili porez preko dva miliona evra, investirao tamo, prijavio Narodnoj banci Srbije, u APR sedam godina to piše, to nije nikakva tajna”, rekao je Đilas u emisiji “Utisak nedelje”.

Đilas je naglasio da ono što se pojavljuje u medijima o njegovim računima u inostranstvu „apsolutno ništa nije tačno“ i da nema nikakve veze sa Mauricijusom i da Dojče banka ne postoji na Mauricijusu.

“Svi ti papiri koji se tu pojavljuju su falsifikat. Svi ti papiri su apsolutna laž, svi su isprintani na istom printeru, od istog lica ili grupe lica i nemaju nikakve veze ni sa kakvim bankama”, rekao je Đilas, navodeći da štampani na isti datum – 12. decembra, a tada je bila subota.

Đilas je ocenio da vlast to radi kako se ne bi pričalo o aferama u Srbiji, o ljudima koji zaista imaju probleme, “o malom Milanu što su ga uhapsili što je u tvitu stavio njegovu izjavu iz intervjua, o šest profesorki iz Ćuprije koje su otale bez posla da bi Orlić i Martinović imali još jednu platu”, o uzgajanju marihuane na poljoprivrednom dobru Jovanjica.

Upitan da li čeka da neko dođe po njega, Đilas je rekao da je spreman da se to desi i da je to normalno kada se neko bavi opozicionim radom u Srbiji. “Spreman sam na mnogo više od toga. Kada smo napravili Savez za Srbiju i ujedinili veći deo srpske opozicije na jednom od prvih sastanaka sam mojim partnerima rekao da ako svi misle da ćemo svi živi dočekati da padne ovo zlo sa vlasti da onda potcenjujemo šta nam se dešava”, rekao je Đilas.

On je rekao „da bi moglo svakog da nema“, ali da o tome ne razmišlja. “Ja sam čovek koji nema obezbeđenje, slobodno se šeta i ne želi da misli o takvim stvarima”, naglasio je Đilas.

Upitan da li mu ono što je danas na televiziji Pink rekao glavni urednik “Informera” Dragan J. Vučićević da ga neće uhapsiti nego će mu suditi sa slobode i da će proći kao bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi zvuči kao da govori neko ko je upućen, Đilas je rekao da “apsolutno zvuči kao da govori neko ko je upućen”.

“Sve to što se pojavi u ‘Informeru’ i tim tabloidima, svi ti koji gostuju oni samo iznose ono što im ovaj režim kaže”, naveo je Đilas. Lider Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je ono što se dešava Đilasu “nenormalno medijsko iživljavanje nad jednim čovekom i moralo bi da se razreši na ovaj ili onaj način”.

On je rekao da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iznese sve dokaze koje ima “o onome što zamera Đilasu nazivajući ga lopovom”. “Ako to ne uradi onda je on učinio krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela”, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari