Đilas (SSP): Besmislene optužbe da su ekološki protesti politizovani 1Foto: Dragan Đilas/FB

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas kao besmislice navode vlasti da su ekološki protesti po Srbiji politizovani.

„Nazvati ekološke proteste politizivanim, ili kako čitam da će zbog toga 600.000 ljudi da ostane bez posla, su besmislice“, rekao je Đilas novinarima na Savskom nasipu gde je sa lokalnim aktivistima ukazao na problem nelegalne gradnje.

Đilas je rekao da niko ne treba da ostane bez posla i da je svaki investitor dobrodošao u Srbiju ali da mora da poštuje zakone i kriterijume koji za te stvari važe i u Evropskoj uniji (EU).

Prema njegovim rečima, Srbija treba samo da prepiše te zakone i kriterijume i da ih primeni.

„Ako ispunjavaju (investitori) te kriterijume, mi smo potpuno zaštićeni ali nemojte objašnjavati da će Rio Tinto ili litijum, koga će ovde da vade i prave, napraviti bilo kakav bum. To nije istina“, rekao je Đilas.

Lider SSP je napomenuo da je to poruka ne samo domaćim nego i političarima sa Zapada koji dolaze u Srbiju da bi takve stvari objašnjavali.

On je izrazio uverenje da svaki ekološki problem može da se reši ukoliko investitor uloži dovoljno novca a država to primeni u praksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari