Đilas: Sve lošiji život penzionera 1Foto: FoNet/Dragan Đilas–Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas razgovarao je danas u Kaluđerici, u domu Novakovića, sa penzionerima koji su mu se žalili zbog smanjenih penzija i sve lošijeg kvaliteta života.

Đilas je ocenio da je neophodno da svi građani Beograda imaju iste bazične uslove za život kao što su asfaltirani putevi, vodovod, škole, obdaništa i Domovi zdravlja.

On je predložio je da se uvedu kružne linije minibusa kroz Kaluđericu, imajući u vidu udaljenost pojedinih delova od stanica gradskog prevoza.

Predložio sam aktuelnoj vlasti u Beogradu da pokažu slike onoga što su uradili u Kaluđerici. Moje četiri slike Kaluđerice su: škola, obdanište, Dom zdravlja koje smo napravili i ulice koje smo asfaltirali. Evo, nek oni pokažu ako imaju sliku jedne jedine stvari koju su uradili u Kaluđerici za potekle četiri godine, rekao je Đilas.

Penzioneri iz Kaluđerice naveli su da aktuelna vlast ne pokazuje nikakvo interesovanje za njihov status i da je najveći problem što se gubi nada, dodaje se u saopštenju.

Đilas je garantovao ponovno uvođenje godišnje pomoći u iznosu od 20.000 dinara, kao i pomoć penzionerima kojima su protivzakonito smanjene penzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari