Cvijan, nekadašnji generalni sekretar predsednika Republike, izjavio je prvo tabloidima, a potom i novinskim agencijama, da je Đilas od njega svojevremeno tražio savet „kako da izigra zakon i sakrije sve firme koje ima“, što je obogatio mnogim detaljima, poput toga da ga je gradonačelnik Beograda u tom periodu „molio da ga vrati u milost Borisa Tadića“. Cvijan je najavio i da je ovo „samo početak razbijanja mita o jednom od najmoćnijih ljudi u zemlji“. Ove njegove izjave preneli su mnogi elektronski mediji.

Dragan Đilas smatra da bi bilo besmisleno da ulazi u polemiku s Vladimirom Cvijanom i demantuje njegove tvrdnje. Međutim, kako saznaje Danas, naložio je svojim advokatima da pripreme tužbu protiv ovog funkcionera SNS, koji je i predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, te je zaštićen poslaničkim imunitetom.

Postoji mogućnost da predsednik DS krivično goni Cvijana zbog krivičnog dela protiv časti i ugleda učinjenog putem masovnih medija, za šta je zaprećena od 150.000 do 450.000 dinara. Zakonodavac je ostavio i opciju parničnog postupka zbog neistinitog iznošenja ili prenošenja tvrdnji.

Slučaj „Mesarović“

Podsetimo, DS i LDP nedavno su tražili da Vladimir Cvijan bude smenjen s funkcije predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, tvrdeći da je protivzakonito vršio pritisak da Nata Mesarović bude smenjena s mesta predsednice Vrhovnog kasacionog suda. SNS je taj zahtev opozicije odbila.