Đilas na protestu u Novoj Varoši: Vučić pokušava Srbiju da uvede u građanski rat 1Dragan Đilas u Novoj Varoši Foto: SZS

U Novoj Varoši večeras je održan protest „1 od 5 miliona“, na kome je govorio i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

„Na vlasti imamo čoveka koji gura Srbiju u nasilje, kad bi imao s kim – zaratio bi, ali pošto nema, onda svojim batinašima i stalnim izazivanjem panike želi Srbiju da uvede u građanski rat“, rekao je Dragan Đilas, a prenosi pres služba SZS.

Đilas je na protestu „1 od 5 miliona“ poručio da na protestima širom Srbije nikada nikakvog nasilja nije bilo, iako režim sve čini da demonstrante prikaže kao nasilnike. Istovremeno, imamo „kriminalca u Brusu“, Grocku je vodio čovek koji je organizovao paljenje kuće novinara, u Žitorađi čelnik opštine tuče ljude usred svog kabineta.

„Taj stepen ludila je strašan“, ocenio je Đilas i dodao da vlast konstantno huška građane jedne na druge, samo zbog toga što drugačije msile.

Đilas na protestu u Novoj Varoši: Vučić pokušava Srbiju da uvede u građanski rat 2
Protest u Novoj Varoši Foto: SZS

„Prestani više da nas deliš. Svi smo mi građani ove zemlje, svi smo patriote i volimo Srbiju“, poručio je Đilas Vučiću.

Osvrnuvši se na poslednji protest u Beogradu, Đilas je kazao da su lideri SZS otišli do zgrade TV Pink da bi „položili venac Oliveru Ivanoviću u čijem je ubistvu, emitovanjem spota kojim je targetiran, Željko Mitrović učestvovao“.

„Mitroviću, direktni si podstrekivač ubistva, ali uskoro će se znati i ko je napravio taj spot. Neće TV Pink imati nacionalnu frekvenciju i neće više zagađivati ovu zemlju, i tada ćemo doći ispred zgrade da proslavimo slobodu.“

On je pozvao Novovarošane da 13. aprila dođu u Beograd na veliki narodni miting i da pokažu šta je većinska Srbija naspram „polupraznih autobusa“ koje Vučić razvozi po svojim skupovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari