Đilas upitao vlasti da li se osećaju odgovornim za ubistva jer nisu prihvatili predlog opozicije 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas upitao je danas predstavnike vlasti da li se osećaju odgovornim za 29 ubistava koja su se dogodila u periodu od dve i po godine u kojem nisu prihvatili predlog opozicije da održe sednicu Skupštine Grada Beograda o bezbednosti.

„Vlast je rekla da ne postoji nijedan razlog da se u skupštini govori o bezbednosti. Zamenik gradonačelnika Beograda (Goran) Vesić rekao je da to nije mesto da se o tome priča i da ministar policije (Nebojša Stefanović) radi odličan posao“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare ispred Centra „Sava“.

Na sednici Skupštine Grada Beograda koja se održava u Centru „Sava“, između ostalog, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoriće o bezbednosti u gradu.

Đilas je naveo da se od upućivanja tog predloga za održavanje sednice u Beogradu dogodilo još 29 ubistava.

„Da li se nešto od toga moglo sprečiti, da ste prihvatili da o tome diskutujemo? Da li osećate odgovornost“, upitao je Đilas.

On je podsetio da je taj zahtev Skupštini grada opozicija uputila zbog incidenta u klubu „Komitet“ gde je grupa sada uhapšenog Veljka Belivuka predvođenim Aleksandrom Vidojević prebila obezbeđenje i goste u borbi za tržište narkotika i poslove obezbeđivanja klubova.
On je poručio Vučiću da ne mora da se podvrgne poligrafu, već da može uživo u programu tokom svog gostovanja da snimke svojih razgovora emituje.

„Emitujte snimke na nacionalnoj frekcenciji da čujemo sa kim ste i o čemu pričali, samo tako možete da nam dokažete da klan Belivuka nije proizvod države, vaše Vlasti i Vas lično“, rekao je Đilas.

Pre početka Sednice Skupštine Grada Beogarda došlo je do verbalnog sukoba ministra Vulina i opozicionih aktivista koji su ga pitali „kad će na robiju“, „ko je ubio Olivera Ivanovića“ i „gde su snimci sa rampe u Doljevcima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari