Đorđević: Ne osnivam stranku u Crnoj Gori 1Foto: Screenshot/YouTube/Nova S/Utisak nedelje

„Apsolutna je neistina da imam ikakve veze sa formiranjem nove političke partije u Crnoj Gori, iako mi je čast što me crnogorski mediji dovode u vezu s ljudima poput vladike Grigorija, koji je moj veliki prijatelj“, kaže Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, uptan da komentariše pisanje portala Standard po kome radi na osnivanju stranke u CG. Portal tvrdi da će stranka biti demohrišćanske orijentacije i da će je voditi pojedini ministri iz vlade akutelnog premijera Zdravka Krivokapića.

Plasiranje ovakvih neistina samo je još jedan pokušaj zajedničkog urušavanja Vlade Crne Gore od strane kriminalnog tandema Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, dodaje Đorđević za Danas.

Rušenje aktuelne Vlade nikako nije u interesu srpskog naroda, već isključivo balkanskog kriminalnog kartela na čelu s Milom i Vučićem, dodaje on.

Kao sekretar Saveta za Srbe u regionu u periodu od 2008. do 2012. godine bavio sam se odnosima države Srbije prema Srbima u regionu, pa tako i prema našim sunarodnicima u Crnoj Gori. Zbog rada na popisu u ovoj zemlji i potonjih pretnji Mila Đukanovića sam morao da živim pod zaštitom srpske policije nekoliko godina. I tada sam, kao i danas, optuživan da sam neprijatelj Crne Gore, a istina je samo jedna: uvek sam se borio za prava Srba ma gde da žive“, tvrdi Đorđević.

Crna Gora je zahvaljujući mitropolitu Amfilohiju i vernom narodu izvojevala svoju slobodu i posle 30 godina s vlasti je pala naslednica Komunističke partije Crne Gore. Nakon svega toga, narod u Crnoj Gori treba sam da nađe svoj put jer on najbolje zna kako da se izbori s kriminalom, što je najveći problem ne samo ove zemlje već i čitavog Balkana. Za to im iz Srbije ne treba tutor i nova „Srpska lista“, već razumevanje i podrška, koju ću ja uvek biti spreman da pružim“, dodaje vođa Oslobođenja.

Na to što ga u objavama u režimskim medijima obavezno označavaju kao „Đilasovog kuma“ Đorđević u odgovoru Danasu predsednika Srbije Aleksandra Vučića naziva „Šešeljevim kumom“.

Šešeljev kum Aleksandar Vučić se neprekidno bavi fabrikovanjem laži i neistina… Kao što je javnosti poznato, on kao udarnu pesnicu u Crnoj Gori protiv premijera Krivokapića koristi Demokratski front koji je godinama bio lojalna i korisna opozicija Mila Đukanovića“, tvrdi Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari