Đorđo Žujović: Vređali su pojedince iz naše stranke 1Foto: N1

„Na skupu dela opozicije u Užicu, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, napao je Liberalno-demokratsku partiju, vređajući kako pojedince iz naše stranke, tako i politiku koju zastupamo od kad postojimo i ono što godinama govorimo da treba da se desi u Srbiji“, navodi se u opširnoj pisanoj izjavi Đorđa Žujovića, člana Predsedništva LDP.

„Stamatović, Kostuničin šerif sa Zlatibora, zabravio je brzo svoju političku istoriju i postao navodni borac protiv vlasti Srpske napredne stranke. Bivši član DSS-a, danas je najglasniji protiv korupcije i nepravde, ali nije mu bio problem da sa Nikolićem, Vučićem i Dačićem učestvuje u krađi na referendumu o Ustavu 2006. godine. Godine 2012. bio je i dalje funkcioner DSS-a, kada je pozivao da se glasa za Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Posle toga, zajedno sa ruskim agentom na privremenom radu u Vladi Srbije, Nenadom Popovićem, razbija DSS i osniva Srpsku narodnu partiju, koju odmah zatim ubacuju na listu Srpske napredne stranke.

Danas Stamatović, pošto je ostao uskraćen za Vučićevu milost, deli moralne lekcije zajedno da Vukom Jeremićem, Borkom Stefanovićem, Đilasom, Zoranom Lutovcem i Boškom Obradovićem“, navodi se u izjavi Žujovića.

„Problem za njih je što mi dobro znamo i pamtimo kako je, recimo, Borko Stefanović, kao pregovarač, u pauzi „šepurenja“ po Brnjaku i Jarinju poklonio Rusima NIS u zamenu za rusku podršku pogrešnoj kosovskoj politici“, dodaje se. „Vuk Jeremić, koji je svojevremeno davao kvorum vlasti Srpske napredne stranke u parlamentu Srbije, postao je predsednički kandidat, čija je kandidatura propala kada je propao i njegov dogovor sa Vučićem“, navodi Žujović.

„Umesto alternative ovoj vlasti, Savez za Srbiju nudi mešavinu politike Vojislava Koštunice i Slobodana Miloševića, dok su ideje nastale u želji da se promoviše Đilasov socijalizam i nacionalizam Boška Obradovića.

Takav Dragan Đilas, koji je imao zadatak na beogradskim izborima da uništi opoziciju i Demokratsku stranku gurne ispod cenzusa, danas spaja nespojivo, sa namerom da još više obesmisli politiku u Srbiji i reši svoje lične probleme i frustracije, terajući ljude u apstinenciju i bežanje iz politike.

On, zajedno sa Kostuničinim ambasadorom u Crnoj Gori, koji je bio zaslužan za katastrofalne odnose sa ovom zemljom dok je boravio u Podgorici, Zoranom Lutovcem, koga je postavio za predsednika DS-a, ćuti na kukavičke napade Ivice Dačića na pokojnog premijera Zorana Đinđića koji traju danima“, tvrdi Žujović.

Šta je rekao Stamatović

Domaćin skupa Saveza za Srbiju, u sredu 8. avgusta, i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da je za slobodne i fer izbore neophodno da prestanu pritisci na birače i da svim političkim strankama bude omogućen ravnopravan pristup medijima, i istakao da će Savez bojkotovati izbore ako ti uslovi ne budu ostvareni, pa „neka Vučić sa Čedom, Čankom i radikalima dokazuje svetu kako je ‘pobedio’ u trci u kojoj je sam učestvovao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari