Đukić Dejanović: Korektna saradnja SPS i SNS 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da su socijalisti u prethodnih osam godina imali sasvim korektnu saradnju sa naprednjacima (SNS), a nada se da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

„Sastanak sa predsednikom (Srbije) bila je prilika da predsednici partija i koalicioni saveznici razgovaraju o svim dosadašnjim aktivnostima. Pošto nije bilo nikakvih konkretnih sadržaja razgovora vezano za učešće u vladi, očekujemo drugi krug razgovora. U njemu će, verovatno, biti više konkretnih sadržaja koji će dati odgovor na pitanje budućeg sastava”, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je rekla da je “stav SPS jasan”.

“Smatramo da smo imali korektnu saradnju i da su rezultati takvi da nas kandiduju, ako predsednik bude ocenio da je to interes Srbije, da možemo da nastavimo dalju saradnju“, navela je Đukić Dejanović.

Govoreći o kritikama koje je predsednik Srbije uputio na račun SPS, ona je navela da se kritike mogu odnositi na sve političke subjeke.

Đukić Dejanović je podsetila i da je pre četiri godine predsednik pozvao socijaliste da učestvuju u Vladi Srbije „zato što je vlada u tom slučaju kvalitetnija“.

„Međutim, sada je nova situacija. Sada SNS može praviti i sam vladu. Razmišlja se i o vladi koja bi podsećala na koalicionu, i od SPS ne zavisi ta (odluka). Mi i u kući dođemo u sukob sa najbližima i kažemo nešto. Ako neko zaslužuje određene sankcije, to je neko ko ima kompromitujuće radnje“, ocenila je ona.

Govoreći o otvorenom pismu 350 lekara Vladi Srbije, Đukić Dejanović je navela da će se to svakako uzeti u obzir, ali je dodala da u zdravstvenom sistemu ove zemlje radi više od 22.000 ljudi.

„Moramo videti šta je tendencija. Da li bi bez Kriznog štaba bilo bolje ili on u skladu sa pravilima struke radi najbolje što može, a ja verujem u to. Onih koji se nisu potpisali ima mnogo više. Ne znam koliko je reprezentativan procenat od jedan ili jedan i po odsto nezadovoljnih.“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari