Đurđević: Spremni smo i na političku štetu zbog RS 1

Svoje prisustvo u Vili Mir i sceni „desnica prije rujno vino“ sa predsednikom i premijerkom, Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici, obrazlaže time da je bilo važno da se pokaže podrška rukovodstvu i opoziciji Republike Srpske, nakon što su zajednički doneli odluku da istupe iz institucija BiH, bez obzira na njihove duboke političke podele, kako kaže Đurđević.

– Oni su pokazali jedinstvo koje smo mi pozdravili ali kada u Srbiji treba da se postigne takvo jedinstvo postoje oni koji to jednostavno ne razumeju ili osporavaju – navela je ona.

Upitana da li pod time misli na vlast ili druge iz opozicije, ona je navela da misli na „pojedince u opozicionoj strukturi koji ne učestvuju u ovom koloseku pregovora“ i koji se „isključivo obraćaju Briselu za svoje političke interese“.

Đurđević je time nastavila i odgovor na kritike upućene kako njoj tako i ostalima iz srpske opozicije koji su se odazvali Vučićevom pozivu, posebno na zamerke što su pili vino sa predsednikom države. Ona je istakla da je stranka koju ona predvodi spremna na poteze koji im donose „političku štetu“ zarad višeg interesa.

– Ukoliko ste gost u bilo kom zdanju, posebno državnom, naravno da će vas domaćin sačekati kako dolikuje, ne vidim razlog da se oko toga polemiše, to je protokol. Ako je nekome bitnije da li smo pili vino od Republike Srpske i teškog položaja u kome se nalazi naš narod zapadno od Drine, onda su oni dovoljno o sebi rekli. Ti pojedinci bi radije sedeli u nekim stranim ambasadama na njihovim koktelima. Njima je bliže Sarajevo a nama Banjaluka i to je nepremostiva podela, navela je Đurđević.

Podsetimo, na skup, održan u sredu, u Vili Mir, uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to onim strankama koje učestvuju u pregovorima vlasti i opozicije bez posredovanja stranaca.

Sastanku su takođe prisustvovali predstavnici opozicionih stranaka iz Republike Srpske. Deo javnosti u Srbiji uputio je niz negativnih komentara i osuda putem društvenih mreža na račun predstavnika opozicije, kako zbog odlaska na događaj, tako i zbog načina na koji su „uslikani“ u neformalnom ispijanju vina pored predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Zajednički snimak pojavio se prvo na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari