Đurić: Kurtijev režim primoran na deeskalaciju 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić pozdravio je postizanje sporazuma u Briselu kao „pravog kompromisa“ i naglasio da je režim kosovskog premijera Aljbina Kurtija primoran na deeskalaciju i povlačenje paravojnih snaga sa prelaza Jarinje i Brnjak, a da su građani dobili nastavak važenja registarskih tablica Srbije na Kosovu.

Đurić je na Tviteru napisao da su za ovaj uspeh zaslužni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i članovi srpske delegacije.

„Kurtijev režim primoran je da prekine eskalaciju i povuče svoje paravojne snage sa prelaza Jarinje i Brnjak, a građani dobili nastavak važenja tablica Srbije na teritoriji Kosova i Metohije“, napisao je Đurić.

Zahvalio je posrednicima EU i SAD Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru na doprinosu da se dođe do sporazuma, koji je, kako je ocenio, odlična vest za region.

„Doprineli su prevazilaženju krize izazvane Kurtijevim predizbornim manevrima i postizanju izbalansiranog rešenja koje će, verujem, biti dobro za građane svih nacionalnosti“, napisao je Đurić.

Đurić se osvrnuo na građane koji su 11 dana bili na prelazima Jarinje i Brnjak.

„Posebna čestitka, ljubav i poštovanje za naš narod na KiM koji je svojom hrabrošću, istrajnošću i mudrošću zadivio svet“, poručio je ambasador Srbije u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari