Đurić: Mržnja prema Vučiću jedini politički program DSS 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Opsednutost Aleksandrom Vučićem i mržnja prema predsedniku Srbije jedini su politički program froncli Demokratske stranke Srbije, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marka Đurića.

Kako se navodi u saopštenju, DSS uz svoje tradicionalne pozive na nečinjenje i odsustvo svakog osećaja za realnost, po ko zna koji put potvrđuje svoju bezidejnost i inertnost.

“Nadaju se valjda u DSS-u da su i građani Srbije zaboravili da su oni glavni krivci za razbijanje države, da je upravo njihovo nečinjenje dok su bili na vlasti dovelo do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije, a da Priština u međunarodnoj zajednici stekne ključnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti” navodi Đurić u svom saopštenju za javnost.

Besramno je i nemoralno da jedna stranka, kako se navodi u saopštenju, koja je zajedno sa svojim tadašnjim koalicionim partnerima i tajkunima iz DOS-a odgovorna za raspad sopstvene države, danas nekome deli patriotske lekcije.

Pogotovo, dodaje, ako se one odnose na gubitničku i populističku politiku zamrzavanja konflikta, zabijanja glave u pesak i čekanja da se problemi reše sami od sebe.

“Plitkoumnost njihove politike pokazuje i činjenica da se i danas DSS uhvatio u kolo sa saučesnicima u razbijanju sopstvene države, sa onima koji su između centralne Srbije i Kosova i Metohije instalirali administrativne prelaze, doveli Euleks i potpisali niz za Srbe štetnih sporazuma, sa onima koji su dobili status heroja u Prištini jer su zatražili pogubno mišljenje Međunarodnog suda pravde i izmestili odbranu Kosova i Metohije iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju” piše dalje u saopštenju.

Na taj način Demokratska stranka Srbije je, ističe se u saopštenju, dala jasnu podršku daljoj razgradnji sopstvene države i slabljenju pregovaračke pozicije Srbije u trenutku kada predsednik Vučić čini sve što može kako bi se došlo do održivog i kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kojim bi se obezbedio dugoročni mir i ekonomski prosperitet Srbije.

Đurić je postavio pitanje “Šta drugo i očekivati od onih čija je jedina politika opsesija Vučićem i otvorene pretnje vešanjem na terazijskim banderama?”

“Na sreću, poverenje koje oni imaju u Srbiji svodi se na nivo statističke greške. Znaju građani naše zemlje, a pogotovo Srbi u našoj južnoj pokrajini, da u politici DSS-a nema ni malo ozbiljnosti ni državotvorne sposobnosti”, zaključuje Marko Đurić u svom saopštenju za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari