Đurić: Narod ne veruje Jeremiću 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić poručio je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nema politiku za koju je spreman da se bori i da zalegne, niti ima poverenje naroda.

Jeremić ima novac, o čijem poreklu ćuti jer misli da mu se može, i dobro zna da nema šta lepo o sebi da kaže. Ima i želju za povratkom na vlast i moć, za šta je spreman da uradi doslovno sve, navodi se u pisanoj izjavi Đurić.

Nerešivi problem Vuka Jeremića je u tome što narod u Srbiji i zna i oseća ko se bori da spasi sve ono što je makar i teorijski moguće na Kosovu i Metohiji, a ko je kada je bio u poziciji, stavio i pečat i potpis na presudu Međunarodnog suda pravde kojom je legalizovana odluka skupštine u Prištini o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova, ocenio je Đurić.

Jeremić je pre nekoliko dana izjavio da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

„Na pitanju Kosova i Metohije moramo povući crvenu liniju i ujediniti se protiv naprednjačke vlasti koja je počela da priprema javnost za svoj pristanak na članstvo Kosova u UN“, rekao je Jeremić, kako je prenela Narodna stranka, na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Palilula.

Označio je ovo kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju. „Stav Narodne stranke o Kosovu i Metohiji je umeren, racionalan i državotvoran, od tog stava nema odstupanja i to će biti i politika Saveza za Srbiju“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari