Đurić: Nećemo dozvoliti progon Srba na Kosovu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti da „antisrpska histerija“ na Кosovu i Metohiji preraste u organizovanu kampanju zastrašivanja i progona nevinih ljudi, a da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba.

„Izjava Bedžeta Pacolija o nekakvim hiljadama stranica dokumentacije o zločinima Srba na Кosovu i Metohiji ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke UČК od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna, i jasno je da reč o novom pokušaju da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i istovremeno aboliraju pravi zločinci“, rakao je Đurić, u pisanoj izjavi, prenela je Kancelarije na čijem je čelu.

Kako je naveo ovo „Pacoli radi u koordinaciji  sa Кadrijem Veseljijem, kojeg je danas saslušao u Hagu Specijalni sud za zločine UČК“.

„Pohrliće ovih dana sve bivše vođe UČК da se slikaju u Račku, kao što je to danas uradio Hašim Tači, kako bi porasli u očima albanske javnosti, ali to ih neće spasiti od odgovornosti za sva zla koja su počinili“, poručio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari