Marko Đurić o atentatu na Kurtija: Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? 1foto twitter

Ambasador Srbije u Americi Marko Đurić reagovao je na vest o pokušaju atentata na premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Kurti je izjavio da je, tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o brojniim pretnjama od pojedinaca i struktura „koje imaju korene u zvaničnom Beogradu“, preneo je danas RTK i dodao da postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija.

Đurić se na društvenoj mreži Iks napisao obratio Kurtiju i napisao da može ponekad da laže neke ljude, ali ne može da laže sve ljude sve vreme.

“Ništa više ne govori o fijasku koji je Aljbin Kurti pretrpeo u SB UN nego njegova najnovija tužna naučnofantastična priča o zaveri za njegovo ubistvo. Nakon što je 13 od 15 članova SB UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih veoma stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? Samo si zaboravio jednu stvar, Albine – možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme”, napisao je Đurić.

Pouzdani izvori iz bezbednosnih institucija na Kosovu rekli su za RTK da su odmah posle sednice Saveta bezbednosti UN dobili podatke da Srbija pokušava da izvrši atentat Kurtija u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari