Đurić: Nećemo dozvoliti progon Srba na Kosovu

Ostavite komentar


  1. E tesko njima mislin na serbe na Kosovu kada beograde brani zertujete lude za sopstvene politikceke igranke djebe nije ona recenica „gde god je bograd branio serbe tu vise serba nema“

  2. Kako i čime hoćeš da sprečiš progon Srba na Kosmetu? Blebetanjem tebe i tvog šefa AV, Vulina i drugih muvatora? Pretnjama? Nema od toga ništa. Kada se to moglo, nije dao Tito. Kada se moglo stacionirati 1200 vojnika i policajaca u srpskim delovima Kosmeta nije dao Koštunica. Čak i kada bi se AV koga mnogi poznaju kao „plašljivog zeca“ odlučio da pošalje vojsku na Kosmet da brani Srbe, to bi, najverovatnije, duša, ponovo izazvalo bombardovanje Srbije. Pošto nam je Srbija prazna, a vi smuvaste više milijardi evra kobajagi za pomoć Kosmetu- a te pare mnogi Srbi nisu nikada videli jer su verovatno završile u vašim džepovima, možda je najbolje da ubuduće pare zadržite u Srbiji i obnovite naša sela, kuće i okućnice pa onda PRESELITE sve Srbe- a njih nema tamo više od 50-70.000 u Srbiju. Bolje njih nego da nam se u Srbiji odomaće crnci i Arapi! Dobro znamo da su desetine hiljada Srba i dobrovoljno za ogromne pare prodavali kuće i zemlju i selili se u Srbiju. Znači, onima koji su ostali na Kosmetu, to ne bi bilo nepoznato. Priča se da je do sada Kosmet koštao 3-5 milijadri evra. Znam šta će mnogi političari- „Velikosrbijanci“ i popovi reći: – naše, crkve, naši grobovi, naša kultura itd. su tamo. Pa imamo mi i crkve, i grobove i podosta „kulture“ i u drugim okolnim zemljama- Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj kao i u bivšim jugo-republika pa ne krepasmo od kuknjave zbog tuđih vladara našim dobrima! Pošto smo na prekretnici biti ili ne biti, krajnje je vreme da se odlučimo šta i kako ćemo! Našem narodu -na tome rade velike sile- nažalost nekog dugog opstanka na Kosmetu, za recimo 50-tak i više godina NEMA. Ubiće nas šiptarski mega-natalitet. Zato -kao npr. u hirurgiji, da bi spasili telo, hirurzi često seku ruku ili nogu. Ma koliko to bilo bolno! Bolelo nas je i još uvek boli, odvajanje Srba sa geografske teritorije zvane Crna Gora od Srbije -pa preživesmo i prežalismo i to! Tako će biti i sa Kosmetom!

  3. Ja bih se iznenadio da je Jeremic izasao ispred gradjana Srbije sa svojim planom za KiM koje je inace on i podao,a to sto velica albanske teroriste za mene nije nikakvo iznanedjenje,od njega se nista drugo i nije ocekivalo jednom izdajnik uvek izdajnik

    1. Ovo što pišeš zaista nema smisla. Briga mene za Jeremića, ali ako ti ne vidiš da ti pravi izdajnici vode državu, to samo znači da imaš manjak bitnih političkih informacija zato što ti je verovatno izvor vesti Pink ili bilo koja TV sa nacinalnom frekvencijom. Pogledaj malo i drugu stranu, videćeš da nešto ovde ne štima kako treba.

  4. Srbija odgovara za bezbednost njenih gradjana na Kosovu. Albanci su puni mrznje i zelje za osvetom. Bez obzira na krajnji ishod vezan za teritorijalno razgranicavanje, Srbija je duzna da zastiti Srbe na Kosovu.

  5. Jedino ako priznate nezavisnost, mada sam siguran da ce i tada biti tihog i dugotrajnog isterivanja Srba. Ukoliko ne priznate, cim ti kazes da nece biti, bice pogroma Srba sigurno!

  6. Naši ljudi na Kosovu i Metohiji žive jednim teškim životom već dve decenije. Država se zalaže za njih ali uslovi dole su gotovo nehumani i pored svih napora. Svet mora da zna šta se dešava na jugu naše zemlje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.