Đurić: U Briselu samo o normalizaciji života građana, uzajamnog prizanja neće biti 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, uoči tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, da uzajamno priznanje Srbije i Kosova nikad neće biti na agendi.

„U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život građana na Kosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi“, rekao je Đurić, u pisanoj izjavi.

On je dodao da „predsednik vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti ponovo plasira lažne vesti sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga“.

„Hoti može, kao i do sada, isključivo da drži monologe na tu temu, ali dijaloga o tome neće biti“, rekao je Đurić

Kako je naveo, „predstavnici Prištine su za nas predstavnici privremenih institucija samouprave naše južne pokrajine, i tako ćemo i nadalje nastaviti da ih tretiramo, u želji da srpski i albanski narod iznađu modalitete za jačanje poverenja u miran i produktivan suživot“.

On je naveo da će Srbija, „zbog sve učestalijih provokacija Prištine i lažnih informacija o sadržaju i ciljevima dijaloga“ od Evropske unije, kao posrednika u razgovorima, zatražti da reaguje ovim povodom i stane na put plasiranju dezinformacija.

Sutra će se u Briselu razgovarati o ekonomskim pitanjima, rekao je Hoti i dodao da će se voditi i dijalog za obostrano priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari