Đurić uručio ključeve novih stanova u Kosovskoj Mitrovici 1Foto: Beta/Igor Majstorović/DS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je danas ključeve stanarima dve nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici i prisustvovao svečanosti povodom početka rada novog obdaništa u naselju Bošnjačka mahala.

Đurić je obećao da će se sa izgradnjom stambenih objekata nastaviti dok „svaka naša porodica na Kosovu i Metohiji ne bude imala svoj krov nad glavom“.

„Radimo to brzo, mnogo brže nego u bilo kom drugom delu Srbije“, rekao je on i zahvalio građanima što čuvaju svoje porodice u složenom vremenu, na Kosovu i Metohiji.

On je naglasio da Vlada Srbije trenutno raspolaže sa dovoljno novca kojim će i dalje podržavati takve projekte.

U zgradama koje su podignute sredstvima Vlade Srbije, stanove su dobile 24 porodice, pretežno mladi bračni parovi i porodice koje su zbog lošeg socijalnog statusa bile stambeno nezbrinute.

Povodom otvaranja vrtića, Đurić je čestitao „divnim ženama“ koje brinu o decu u vrlo teškim uslovima i vrlo teškom okruženju, „u psihološkom smislu“.

Đurić je obećao da će država nastaviti da radi na stvaranju uslova za život i opstanak Srba na Kosovu.

Uz podsećanje da je vrtić samo jedan od 141 projekta koje Vlada Srbije finansira na području Kosova i Metohije, Đurić je rekao da rad na terenu šalje jasnu poruku da Srbi imaju budućnost na Kosovu.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je otvaranje još jednog vrtića odraz odgovorne politike koju vode i Srbija i predsednik Aleksandar Vučić.

„Ohrabruje nas što je država Srbija sa nama i tako će biti u ubuduće – složno i ujedinjeno ćemo nastaviti da gradimo“, rekao je Spirić i najavio da će uskoro krenuti radovi na proširenju starog obdaništa u centru grada.

Direktorka Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ Gorica Marinković istakla je da trenutno usluge koje ta ustanova pruža sa obaveznim predškolskim programom koristi 650 dece predškolskog uzrasta.

Novo obdanište u Bošnjačkoj mahali počeće da radi od ponedeljka sa tri grupe u celodnevnom boravku.

Izgradnju obdaništa finansirao je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica a funkcionisaće u okviru PU „Danica Jaramaz“.

Vrtić će moći da zbrine stotinak mališana, a u tri starosne grupe, trenutno je upisano 65 dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari