Doček pravoslavne Nove godine u Gračanici 1Foto: Opština Voždovac

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru biće i ove godine organizovan u Gračanici, prenosi RTK2.

Tokom dana najavljena je i manifestacija “Gračanica otvorenog srca” humanitarnog karaktera. Meštane centralnog Kosova koji će sutra uveče biti na platou ispred opštine zabavljaće Tropiko bend.

Meštani centralnog Kosova ističu da će Novu godinu po Julijanskom kalendaru dočekati uglavnom kod kuće ili na otvorenom.

Opština Gračanica pripremila je ove godine bogat zabavni program, istakao je predstavnik opštine Nebojša Čirković gostujući u Popodnevu na RTK 2.

„Pravoslavnu 2019. godinu, u organizaciji opštine Gračanica,  svi posetioci moći će da dočekaju na centralnom trgu, trgu oslobodiocima uz bogat muzički program i vatromet u ponoći. Program zvanično počinje u 19 sati nastupom lokalnih muzičara, a u 21 čas nastupiće takođe lokalni Adrenalin bend, koji će biti tu da zagreje publiku, pred ono što će uslediti, a to je koncert Tropiko benda, najpopularnijeg benda u Srbiji“.

Tokom dana biće organizovane brojne aktivnosti i za najmlađe.

Tradicionalno, uoči dočeka julijanske Nove godine, peče se vo na ražnju, kuvaju vino i rakija. Za one koji žele da u ponoć budu na platou biće organizovan i besplatan prevoz iz većine sela na teritoriji opštine Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari