Dodik: Lažne tvrdnje SDA 1Foto: Beta/Xinhua/Nedim Grabovica

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da su u saopštenju Stranke demokratske akcije (SDA) lažne tvrdnje da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje Godišnji nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO-u, bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

„Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku 3. sporazuma i uvere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali“, kazao je Dodik za agenciju Srna.

SDA je danas saopštila da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Saveta ministara usvajanje modifikovanog ANP-a, koji je zakonska obaveza i deo sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imati negativne posledice za proces formiranja Saveta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari