Dodik: Međunarodna zajednica već 25 godina ruši Dejtonski sporazum 1Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je programska deklaracija Stranke demokratske akcije samo nastavak „Islamske deklaracije“ Alije Izetbegovića.

Kako je rekao, njome krši kako Ustav, tako i Dejtonski sporazum, o čemu će na sutrašnjem sastanku informisati predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik je za RTS rekao da je reč o opštemuslimanskoj deklaraciji, a na pitanje zašto to tvrdi, navodi da nijedna bošnjačka partija nije kritikovala njenu antiustavnost i antidejtonski karakter.

„Ovo samo govori da bi srpski narod trebalo još više da se okupi“, rekao je Dodik. Naveo je da međunarodna zajednica već 25 godina ruši Dejtonski sporazum i da je visoki predstavnik učinio sve da ga uruši do mere donošenja zakona koji su protivustavni.

Dodik je rekao i da se to vidi na primeru Saveta ministara koji se Ustavom definiše kao pomoćni organ Predsedništva BiH, dok mu je visoki predstavnik dao opis posla koji bi mogao da bude neka vrsta vlade.

On je naveo da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH dogovoreno da će 8. oktobra zajedno biti u Beogradu kod Vučića. Istog dana Srbiju bi trebalo da poseti i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari