Drašković: Velike nesreće su često, posledica nasilja nad istinom i istorijom 1Foto: Z.Nikolić

U svečanoj Sali Skupštine grada večeras je u Kraljevu pred oko devedesetak posetilaca u organizaciji Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, promovisan novi roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“.

I bez traganja za „dlakom u jajetu“ večerašnji događaj najavljen od strane organizatora političke stranke koja participira u vlasti i na nivou grada Kraljeva , kao promocija novog romana, ne može proći bez političkih kvalifikacija.

A one, političke kvalifikacije se pre svega, sudeći po broju posetilaca i broju medija zainetersovanih za događaj, mogu sažeti u impresiju „panta rei“.

Sve prolazi pa i nekada nesporna politička, harizma Vuka Draškovića koga je, svojevremeno, u gradu na Ibru dočekivalo desetina hiljada njegovih pristalica.

E sad da li je baš samo njih devedesetak i ljubitelja njegove pisane reči teško je razaznati, posebno kada se zamene komuikacijski alat i za transfer, par excellence političkih stavova autora iskazanih i kroz formu književnog dela ili je pak, organizator književne večeri nešto prevideo pokazaće vreme.

A večeras u svečanoj Sali Skupštine grada Kraljeva, i uvodničar na promociji Aleksadar Čotrić i Vuk Drašković autor romana „Aleksandar od Jugoslavije“ su obraćajući se prisutnima ukazali na činjenicu da su velike nesreće država i naroda , često posledica i proizvod nasilja nad istinom i istorijom. Podsećanje je za svako poštovanje.

Čiča Savova šolja za Vuka

Da Vuk Drašković ima svoje verne pristaše dokaz je i večerašnji gest gospodina Sava Stanojevića penzionisnog majstora za vučne vozove iz Kraljeva. Iako u svojoj desetoj decenijij, ovaj vitalni dvedesttrogodišnjak, nije propustio priliku da se i večeras sretne sa Vukom Draškovićem sa kojim, evo već bezmalo četri decenije, deli iste političke stavove i da mu u znak pažnje, daruje keramičku šolju sa motivima koji podsećaju na monarhističke vrednosti za koje se obojica zalažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari