Drecun: Srbija je sada na prekretnici 1

Predsednik Odbora Skupštine Srbije sa Kosovo Milovan Drecun izjavio je danas za N1 da nije izvesno da li će do kraja meseca biti nastavljen dijalog u Briselu, ali da je važnije pitanje o čemu će se razgovarati i da li će biti učinjen pomak.

Sve je neizvesno i nepredvidivo zbog ponašanja Prištine, moguće je da bude dijaloga, ali pitanje je o čemu će se razgovarati i šta možemo da se dogovorimo. Ako ponovo dve strane ostanu na svojim pozicijama i ne napravi se pomak morate se zapitati šta je svrha svega toga, ukazao je Drecun.

Srbija je sada na prekretnici, smatra on, da li ćemo da nastavimo da razgovaramo o otvorenim pitanjima, ili da krenemo na suštinsko pitanje – kako da rešimo kosovski problem.

Drecun je rekao da ne vidi dugoročno i stabilizirajuće rešenje za Kosovo bez jedne međunarodne konferencije.

Bližimo se trenutku kada će morati da se sedne za sto i ponovo da se rešava pitanje Kosova, rekao je Drecun i dodao da Srbija predlaže da se obavi ozbiljan razgovor i da se problem reši u dogovoru.

Nijedan dogovor Beograda i Prištine ne bi mogao da se realizuje bez SAD, ali bilo koje rešenje za Kosovo neće moći da bude verifikovano u UN bez Rusije, zato se o njima govori kao o učesnicima koji moraju da budu uključeni, istakao je on.

Drecun je rekao da ne zna da li je republička javna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac razgovarala u Prištini sa predstavnikom Specijalnog tužilaštva Kosova o toku istrage o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kako su to preneli mediji.

Nije moj posao da se interesujem šta radi Zagorka Dolovac, rekao je on.

Drecun je dodao i da ne zna ko je Milan Radoičić, izabran za potpredsednika Srpske liste.

Koliko članova ima Srpska lista.. ja ne znam, ne znam ko je Radoičić. Pročitao sam u novinama da mu se nešto spočitava. Nije predmet mog intersovanja šta radi Srpska lista u kadrovskom smislu. Ne znam u čemu je bitnost tog gospodina, zaključio je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari