Drecun: Tači bacio rukavicu u lice Vašingtonu i Briselu 1

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Decun izjavio je da je pokretanje incijative za stavljanje van snage Zakona o specijalnom sudu dobro osmišljen plan Hašima Tačija i „njegove družine“ da pošalju poruku međunarodnoj zajednici da mogu da destabilizuju situaciju ukoliko budu optuženi za zločine OVK.

„Ovim potezom (Hašim) Tači je bacio rukavicu u lice Vašingtonu i Briselu, jer su upravo ti centri moći uticali na donošenje zakona kojim je formirano ovo specijalizovano veće“, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da pokretanje incijative pokazuje „realni strah“ Tačija i drugih vođa OVK da se mogu naći na optužnicama Specijalnog suda.

On je podsetio da je peticiju o ukidanju Zakona o specijalnom sudu potpisalo 16.000 veterana i naglasio da je to snaga kojom establišment na Kosovu preti „posebno zapadnom delu međunarodne zajednice“.  

„Podignućemo tih 16.000 bivših terorista koji mogu svašta da urade, ako se mi nađemo na optužnicama – to je njihova poruka“, kazao je Drecun.  

Prema njegovim rečima, na Srbiji je da nastavi da vrši diplomatski pritisak da Specijalni sud nastavi da radi, ali i da učini sve da se prikupi što više dokaza o počinjenim zločinima.  

„Odbor Skupštine Srbije poslao je kompletne podatke o počinjenim zločinima OVK“, rekao je Drecun i dodao da „ako nema pravde za srpske žrtve, nije moguće očekivati pomirenje“.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari