Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova kritikovala zahtev Kosova za prijem u Interpol 1Biljana Popović Ivković Foto: FoNet/MUP

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Biljana Popović Ivković je danas kritikovala Kosovo zbog da ponovnog podnošenja zahteva za prijem u Interpol.

Ocenila je da to predstavlja „potpuno zanemarivanje i nepoštovanje jasnog stava država-članica Interpola koje su već rekli da ne žele Kosovo u svojim redovima“, saopštio je MUP.

Popović Ivković je u razgovoru sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Čoe Hjong-čanom istakla da odbacivanje zajteva Kosova na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju nije predstavljalo samo pobedu argumenata Srbije, već da je time sprečena politizacija te profesionalne policijske organizacije.

Ambasador Čoe Hjong-čan je naveo da će o iznetim argumentima Srbije obavestiti Vladu Južne Koreje.

Državna sekretarka MUP-a je istakla da, imajući u vidu da se odnosi Srbije i Južne Koreje razvijaju, postoji prostor i za unapređenje saradnje policija. MUP Srbije je posebno zainteresovan za unapređenje saradnje u borbi protiv visokotehnološkog kriminala i u zaštiti informaciono-komunikacionih sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari