DS: Brnabić da objasni dramatičan pad na Duing biznis listi 1Foto: Wikipedia

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od premijerke Ane Brnabić da jasno i nedvosmisleno objasni dramatičan pad pozicije Srbije na Duing biznis listi i da navede razloge neispunjenog obećanja da će se naći među prvih trideset zemalja.

DS je u saopštenju ocenio da je minimiziranje zabeleženog negativnog rezultata tipično za predstavnike vlasti, „koji energiju i snagu ulažu samo i jedino u neargumentovanu kritiku i etiketiranje političkih protivnika“.

Ranijih godina svaki i najmanji pomak na ovoj listi predstavljan je uz puno „neumerenog“ publiciteta i tretiran kao dokaz uspešnosti privrednih reformi,rečeno je u DS, uz konstataciju da su izostavljene objektivne analize i stanja u ekonomiji i posledica preduzetih mera.

„Pokazatelji govore da stanje u ekonomiji uz sve podsticaje stranim investitorima, otimanje od najugroženijih kategorija stanovništva i realan pad životnog standarda daleko je od države blagostanja kako nam se servira putem Vučićevih medija“, ističe se u saopštenju DS.

Srbija se u mandatu predsednika Aleksandra Vučića i ove Vlade, našla tri mesta iza Kosova i jedno mesto iza Crne Gore što je postavlja među poslednje zemlje u regionu, konstatuje DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari