DS: Da policija izađe iz Skupštine i ne pravi od nje pritvor, huligane u prave zatvore 1

Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je danas policiju da odmah napusti zgradu Doma Narodne skupštine, da uhapsi prave hulihane i odvede ih u prave pritvore, a da u zgradi Parlamenta borave samo oni koji na to imaju pravo.  

Nikolić je kao poslanik u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine pozvao i skupštinske službe da ponovo preuzmu upravu nad zgradom parlamenta i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima obezbede da skupština radi nesmetano.

Kako je navedeno u saopštenju, za Nikolića je potpuno neprihvatljivo da Dom Narodne skupštine služi kao pritvor za uhapšene građane koji mirno protestuju protiv režima Aleksandra Vučića.

„Dom Narodne skupštine je dom svih građana, a ne policijska baza. Skupština je svuda u demokratskom svetu simbol suvereniteta i slobode jednog naroda, a vladajući režim je srpsku Skupštinu pretvorio u zatvor za uhapšene učesnike antirežimskih protesta“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je šokiran snimcima brutalnog hapšenja mladih ljudi na skupštinskim stepeništu od sinoć, a potpuno zgrožen fotografijama na kojim se vidi kako uhapšeni vezani leže i sede na podu skupštinskog hola.

„Okupacijom zgrade Narodne skupštine, vladajući režim je nedvosmisleno pokazao svoj totalitarni i antidemokratski karakter. Budući da novi skupštinski saziv nije konstituisan, kao dosadašnji poslanik zahtevam od policije da odmah oslobodi i Dom Narodne skupštine i sve građane koje je bespravno uhapsila, a da u svoje stanice i prave zatvore odvede prave huligane koji pokreću nerede na građanskim protestima širom zemlje“, rekao je Nikolić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “DS: Da policija izađe iz Skupštine i ne pravi od nje pritvor, huligane u prave zatvore”

  1. Policija obavlja svoj posao. Sprečila je huligane koji su rušili Beograd da pobegnu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.