DS: Lutovac napustio studio RTS i emisiju Upitnik 1Foto: Medija centar

Predsednik Demokratske strnake Zoran Lutovac napustio je večeras studio RTS i emisiju Upitnik, u kojoj je, kako je saopšteno iz Demokratske stranke, „u toku fingirane debate, predstavnik Srpske napredne stranke M. Jovanov konstantnim upadicama, diskvalifikacijama i besmislenim digresijama ometao normalan tok izlaganja argumenata“.

Više puta upućena molba voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše, zaštiti dignitet gostiju i svoj profesionalni, novinarski, podseti učesnike debate na elementarnu kulturu saobraćanja i pozove da se omogući ravnopravni dijalog, ostala je bez odjeka, navodi se u saopštenju DS.

U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, Zoran Lutovac je napustio studio, poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju, konstatuje DS.

Primarno je da od države u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek postanemo država vladavine prava, u kojoj funkcionišu institucije i postoje slobodni mediji, izjavio je Lutovac, u emisiji. Konstatovao je da SNS u Savezu za Srbiju vidi najveći izazov, sa pravom, budući da je Savez jedina alternativa onome što vidimo u poslednjih 6-7 godina, što nema primesa istinske demokratije i najbliže je definiciji stabilokratije, mnogo populističke ornamentike, ništa od demokratske suštine.

Suočili su se sa činjenicom da se pojavila ozbiljna politička snaga režimu koji nema odgovor ni na jedno suštinsko pitanje i to je razlog pojačane agresije koju ispoljavaju predstavnici režima, rekao je Lutovac, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari