DS: Petković falsifikuje prošlost kada priča o predaji energetskog sistema 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Demokratska stranka (DS) odbacila je danas optužbe direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je upravljanje nad energetskim sistemom u pokrajini predato UNMIK-u i prištinskim institucijama još 2004. godine, u vreme vlasti DS-a.

„Izrečene su grube neistine koje su formulisane izričito u maniru beskrupolozne propagande i skretanja pažnje. Pomenute 2004. godine DS čak nije ni bila deo vladajuće koalicije! Sve informacije su lako proverljive i zbog toga još više zabrinjava manir glasnogovornika režima“, navela je DS u saopštenju.

Resorni odbor DS za rudarstvo i energetiku preporučio je Petkoviću da sa partnerima u okviru vladajuće koalicije otvori dijalog o tome ko je imao ključnu ulogu u tom poslu, „ko je davao lažna obećanja a ko zamajavao javnost“.

„Kako je propagandna mašinerija počela da oblikuje našu stvarnost i fabrikuje blisku prošlost, ne bi nas iznenadilo da nas gospodin Petković, u svom podaničkom naumu, uskoro optuži da smo bili uzročnici, kreatori i potpisnici i Kumanovskog sporazuma“, dodao je DS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari