DS povodom obeležavanja godišnjice: Stranka sa najdužom tradicijom u političkom životu Srbije 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas, povodom obeležavanja godišnjica osnivanja, 1919. i obnove rada 3. februara 1990. da je „stranka sa najdužom tradicijom u političkom životu Srbije“.

„Na današnji dan, pre 31 godinu, zbog potrebe graana za modernizacijom i demokratizacijom Srbije, za slobodom, jednakošću i solidarnošću, Demokratska stranka obnovila je svoje delovanje. Osnivačka skupština stranke održana je 3. februara 1990. godine. Za prvog predsednika izabran je Dragoljub Mićunović, a na Skupštini DS održanoj 5. januara 1994. godine za predsednika stranke izabran je Zoran Đinđić“, saopšteno je iz DS.

Demokratska stranka navodi da je „ponudila građanima viziju bolje, uspešnije, moderne, evropske Srbije izborom Zorana Đinđića za prvog demokratskog predsednika Vlade Srbije, koji je bio najveća nada i najveća žrtva Srbije na početku 21. veka“.

„DS je svih ovih godina bila inicijator, pokretač i učesnik svih važnih političkih i društvenih procesa koji su vodili ka demokratizaciji društva, a tako je i danas. DS i dalje insistira na vrednostima i principima na kojima je i osnovana, principima koji su temelji pravne i pravedne države. Iz tog razloga danas niko u Srbiji nije sam. Tu smo da pružimo podršku svakom ko se oseti ugroženim ili zaboravljenim od strane režima i da budemo tačka okupljanja svih mladih i onih nešto iskusnjiih sa kojima delimo ideale i viziju slobodne, demokratske i solidarne Srbije“, navodi se u saopštenju.

DS navodi da se njihova borba za Srbiju „kakvu želimo i zaslužujemo nastavlja i trajaće sve dok Srbija ne bude uređena država, u kojoj je svaki građanin slobodan i zadovoljan životom u svojoj zemlji, ma koliko energije i vremena je za to potrebno uložiti“, kao i da će „Srbija biti zemlja slobode, demokratije i solidarnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari