U kasarni Topčider uručena odlikovanja povodom Sretenja i Dana Vojske Srbije 1Foto: Ministarstvo odbrane

U Domu Garde u beogradskoj kasarni Topčider danas su uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS) povodom Sretenja, Dana državnosti i Dana VS koji se obeležava 23. aprila.

Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odlikovano je 110 pripadnika Ministarstva odbrane i VS Sretenjskim ordenom drugog stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovana je Galerija Doma Vojske Srbije u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povodom Dana Vojske Srbije odlikovano je 100 pripadnika Ministarstva odbrane i VS i jedna jedinica Vojske Srbije – Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Odlikovanja je uručio ministar odbrane i izaslanik predsednika Miloš Vučević koji je rekao da su priznanja dobili oni kojima su opšta korist i državno dobro bili na prvom mestu.

„Danas slavimo i hrabrost i mudrost. Slavimo i Karađorđa i Miloša. I odajemo priznanja onima koji su obe te karakteristike stavili bezrezervno na uslugu otadžbini. Kada odajemo priznanje, onda to činimo upravo na velike praznike da bismo odlikovanja uručili onima koji su dostojni da na današnji dan budu odlikovani u znak sećanja na naše slavne heroje iz prošlosti i na istoriju i sadašnjost naše otadžbine“, naveo je Vučević.

Uručenje odlikovanja počelo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari