DS uputio javni apel intelektualcima, medijima i EU 1

Demokratska stranka je danas uputila apel domaćoj i stranoj javnost, organizacijama koje se bave medijima, predstavnicima EU i stranim ambasadama da hitno preduzmu sve raspoložive mere povodom dramatične situacije na srpskoj medijskoj sceni koja je jasno činjenično predstavljena i u izveštaju EU.

Oni dodaju da ista ruka vlasti koja je ugasila rasvetu i ućutkala policiju da bi kriminalci pod fantomkama rušili Beograd upravo ubija poslednje medije gde se mogla pročitati kritička reč ili drugačiji stav.

„Jurišnici pod fantomkama ovog puta su poreski inspektori. Podsetimo na gašenje emisija, glasila, dirigovano otkazivanje ugovora oglašivača, hapšenje građana koji objavljuju svoje mišljenje na društvenim mrežama. Jedini potpuno uspešan projekat SNS je gaženja ljudskih i medijskih prava“, navodi se u apelu.

DS dodaje da će se posle gašenja Juznih vesti nastaviti po kućama sve do potpunog medijskog mraka.

„Pozivamo i pojedince i institucije da ustanu protiv autokratije, vladavine straha, ucena i kriminala. Na tom putu važan je i odlučujući svaki glas protiv i zato pozivamo domaću i internacionalnu javnost da oštro i hitno reaguje. Apelujemo javno i na čestite državne službenike da ne okaljaju ruke i da se suprotstave bezočnoj sili koja radi u sopstvenom interesu, a ne interesu građana Srbije“, napominju u DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari