DS: Vučić umesto dijaloga nudi sukobe 1

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić umesto da pokrene dijalog, opasuje građane kordonima policije, privodi mlade i demonstrira silu nad nevinima.

U saopštenju DS je najoštrije osudila „pretnje, hapšenja neistomišljenika i prisilna okupljanja građana kojima autokratski režim Aleksandra Vučića pribegava“.

„Apsolutni medijski i politički monopol koji su ogoljeno i brutalno potirući institucije i demokratiju uspostavili nije im dovoljan za željenu monolitnost i slepu poslušnost. Umasto dijaloga sa gradjanima, Vučić gradjane svadja, kordonima policije opasuje i huška. Mlade ljude privodi, demonstrira silu nad nevinima“, navodi se u saopštenju DS.

Dodaje se da „zavadjen sa svima, istinom ponajviše, Vučić svoj režim brani napadom na tuđe pravo da misli i živi slobodno“.

„Mesecima vređajući opoziciju, vredja slobodarski duh naroda koji diktaturu prezire i protiv neslobode se bori. Da li je traženi ravnopravan prostor u medijima tako preteća sila da se na nju kreće ucenjenim ljudima?“, zapitao je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari