DSS: Aferu "Prisluškivanje" rasvetliti u potpunosti 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije saopštila je da zahteva od nadležnih državnih organa da u potpunosti rasvetli osnovanost navoda o nezakonitom prisluškivanju najviših državnih funkcionera i lidera političkih stranaka.

Navode o presluškivanju, podsećaju iz DSS-a, izneli su predsednik države Aleksandar Vučić, bivši predsednik Boris Tadić i narodni poslanik Vojislav Šešelj.

U saopštenju su zatražili da se pokrene postupak protiv odgovornih lica, ukoliko su ove kriminalna dela izvršena.

„Građani Srbije ne smeju da ostanu bez odgovora na pitanje ko od njih ne govori istinu ili, još gore, uskraćeni za činjenicu da istinu govore svi oni“, ističu iz DSS-a.

Nedopustivo je, kažu, da se o postojanju i praksi nezakonitog prisluškivanja među političkim protivnicima vodi polemika u medijima, umesto da se tim nezapamćenim skandalom bave institucije države Srbije.

„Vrhunac toga je gostovanje predsednika Republike čita na TV-u dokumente službi bezbednosti, i to sa oznakom državna tajna. Predsednik Srbije je izjavio da je „prisluškivan 24 godine, uz određene preskoke“, propustivši da navede da je taj „preskok“ bio za vreme Vlade DSS“, smatraju iz DSS-a.

Prema njihovim rečima, iz tog razloga Demokratska stranka Srbije s punim političkim i moralnim pravom insistira da ova afera ne doživi sudbinu mnogih prethodnih, koje su otvorene i zatvorene u tabloidima, umesto na sudu.

„Ukoliko se to ponovo dogodi, biće jasno da je u Srbiji sve dopušteno, pa i vršenje krivičnog dela neovlašćenog prisluškivanja i snimanja“, zaključuju iz DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari