DSS: Bahata odluka vlada Vojvodine da ukine novac za treće dete 1Foto: Logo

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić izjavio je danas da je potpuno neshvatljivo da u jeku borbe za povećanje nataliteta Pokrajinska vlada Vojvodine ukida novac za treće dete u Vojvodini, dodavši da takav potez smatra bahatim i neodgovornim.

On je podsetio da je Vojvodina ukinula novčanu pomoć za treće dete, koja se isplaćuje od 2013. godine u iznosu od 12.000 dinara mesečno, pozivajući se na izmene Zakona o finansiskoj podršci porodici sa decom.

Neverovatno je, istakao je Sandić, da će ta odluka biti primenjivana retroaktivno, zbog čega će porodice koje imaju treće dete vlada ostaviti bez 12.000 dinara, iako su to pravo već počele da ostvaruju.

Prema njegovim rečima, time je Pokrajinska vlada, osim što je prevarila porodice, otvorila i pitanje na šta će biti utrošen novac koji je u budžetu već raspoređen za ove namene.

DSS je pozvala Pokrajinsku vladu da porodicama i majkama vrati ono na šta imaju pravo i time opovrgne tvrdnje da je borba za povećanje nataliteta samo deklarativna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari