DSS: Đurić se služi lažima 1

U nedostatku argumenata kojima bi osporio tvrdnje DSS da bi nagovešteno priznavanje nezavisnosti Kosova bilo neustavno i teško krivično delo, Marko Đurić pribegava najvulgarnijim lažima, saopštila je danas Demokratska strnaka Srbije (DSS).

„Da išta zna o DSS i njenoj politici znao bi da DSS nikada nije mrzela svoje političke protivnike – pojedince, pa ne mrzi ni aktuelnog predsednika, ali da se uvek, pa to čini i danas, svim snagama suprotstavljala politici kojom se nanosi fatalna šteta srpskim državnim i nacionalnim interesima. Sve to za razliku od Srpske napredne stranke“, navodi DSS reagujući na subotnju Đurićevu ocenu performansa DSS.

Skrećemo pažnju Marku Đuriću i da se ponovo bruka iznošenjem potpuno besmislenog prigovora DSS da je odgovorna jer je „za vreme njene vlasti jednostrano proglašena nezavisnost Kosova“, ocenjuje DSS.

„Gospodin Đurić bi naime morao da zna da samoproglašenje ‘nezavisnosti’ po definiciji ne može da se spreči. Ali opet za razliku od Srpske napredne stranke i svih vlada koje su vodile državu od 2008. godine naovamo, Demokratska stranka Srbije tu istu „jednostrano proglašenu nezavisnost“ nikada nije potpomogla a kamoli nameravala da prizna“, stoji u saopštenju.

Zato još jednom upozoravamo aktuelnu vlast da je za Srbiju jedini razuman izbor da se kosovski problem održi u stanju zamrznutog konflikta. Suprotno tome, svaki oblik posrednog ili neposrednog priznanja secesije južne srpske pokrajine neminovno bi doveo u pitanje budućnost srpskog naroda i srpske države a krivična, moralna i istorijska odgovornost za jedan takav čin bi bila nemerljiva, zaključuje DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari