DSS još nema zvaničan stav o protestu 13. aprila 1Foto: Logo

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je danas novinarima da ta stranka još nije zauzela stav o protestu potpisnika Sporazuma sa narodom 13. aprila u Beogradu i dodao je „njihova komunikacija sa Savezom za Srbiju sve manja“.

Jovanović je kazao da je „ideja o rokovima potekla od njih“ i da treba da se „ispostave jasni zahtevi i da se tada da rok“.

„Čini mi se da se sve radi da protesti ne urode plodom“, ocenio je Jovanović i dodao da ne vidi problem da se „naprave zahtevi“.

On je kazao da zahtevi treba da se tiču medijskih uslova odnosno „vraćanjem javne debate na RTS-u, otvaranjem emisija na javnom servisu za politički pluralizam i fer izbornih uslova“.

„Prvo da ustpostavimo fer izbore i medije pa da smenimo premijerku Anu Brnabić na izborima“, rekao je Jovanović i dodao da se „opet preskaču neki koraci“.

Jovanović je rekao da je DSS uvek solidaran sa opozicijom u svim „konstruktivnim stvarima, ali ne i u glupostima, prepucavanjima na Tviteru i onim stvarima koje bi bile kontraproduktivne i trošile energiju građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari