DSS: Pokušaj vlasti u Crnoj Gori da oduzme imovinu SPC je anticivilizacijski čin 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanovć

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je „anticivilizacijski čin“ pokušaj crnogorskih vlasti da oduzmu imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj zemlji i podržali otpor crnogorske opozicije tom planu.

Kako se navodi u saopštenju, Jovanović i predsednik Političkog saveta DSS Miloša Ković razgovarali su danas u Beogradu sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i podržali ga u otporu prema planu crnogorskih vlasti da otme imovinu SPC.

„Mandić je Jovanoviću i Koviću predočio plan Demokratskog fronta načinjen u susret 24. decembru, kada vlast DPS u Crnoj Gori planira da kroz Skupštinu usvoji zakon kojim se oduzima imovina SPC. Jovanović i Ković, koji su i članovi Predsedništva novoosnovanog Pokreta Metla 2020, podržali su taj plan, ocenivši da je u pitanju ‘anticivilizacijski čin’ pokušaja otimanja svetinja, hramova i imovine SPC“, dodaje se.

Na sastanku u Beogradu pored Mandića, Jovanovića i Kovića, učestvovao je i Želidrag Nikčević iz Političkog saveta Nove srpske demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari