DSS predao Vučiću Apel za odbranu Kosova i Metohije 1Foto: Logo

Članovi Demokratske stranke Srbije i predsednik te stranke Miloš Jovanović predali su „Apel za odbranu Kosova i Metohije“ predsedniku Srbije.

Jovanović je novinarima, uoči predaje Apela u zgradi Predsedništva, rekao da je Apel u skladu sa Ustavom i da predstavlja poziv vlastima da ne predaju tu pokrajinu i da se i dalje bore za Kosovo i Metohiju.

„Svakom predajom bismo ugrozili budućnost i destabilizovali ovaj region“, rekao je Jovanović i dodao da svaka predaja Kosova vodi goroj, a ne boljoj budućnosti.

On je dodao da DSS ne želi da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu koji se vodi u intitucijama u Srbiji, jer taj dijalog smatra farsom.

Jovanović je dodao da se Aleksandar Vučić, kada je postajao predsednik Srbije zakleo „na Jevanđelju da će braniti Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju kao sastavni deo države“.

„Nekoliko puta je javno rekao da bi Kosovo moglo da uđe u UN ako Srbija nečim bude zadovoljna, drugim rečima on je nama pokazao da je za njega članstvo Kosova u UN pojmljiva stvar. Kao reakcija na te njegove rečenice je nastao ovaj Apel. Ovo je podsećanje na datu reč“, rekao je Jovanović.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković rekao je da DSS želi razgovor sa predsednikom.

„Želimo da ga pitamo da li je tačno da planira da podeli Kosovo. Ako podeli Kosovo i uzme samo četiri opštine ostaviće više od 70.000 građana Srbije u sastavu samoproglašene republike Kosovo i u budućnosti Velike Albanije“, rekao je Ković i dodao da ako pristane na podelu Kosova vlast može da destabilizuje ceo region i ugrozi budućnost Makedonije, Crne Gore, pa čak i Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari