DSS: Protest protiv predaje Kosova, u ponedeljak pred Predsedništvom 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Demokratska stranka Srbije (DSS) i drugi pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije pozvali su danas gradjane da se okupe u Beogradu na protestnom skupu u ponedeljak, 18. februara, kako bi pokazali da su protiv „veleizdaje“ i nastojanja vlasti da „Srbiju razgraniči sa samom sobom“.

Skup će se održati, kako je rečeno na konferenciji za novinare, u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića a zatim će se građani uputiti pred zgradu Predsedništva Srbije gde će biti održani govori.

Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić je rekao da ovaj protest nije „konkurencija ni kritika“ protesta koji se dva meseca održavaju širom Srbije pod motom Jedan od pet miliona, jer su izneti zahtevi opravdani, već je „dopuna“ s obzirom da u njima nedostaje pitanje Kosova koje je „glavno za Srbiju“.

Prema njegovim rečima, predaja Kosova nije samo teritorijalno pitanje već predstavlja i antidemokratsko postupanje jer ruši institucije države, svojstveno „autokratsko diktatorskom vladanju“.

Član Političkog saveta DSS Časlav Koprivica je istakao da istraživanja pokazuju da su građani najvećim delom protiv predaje Kosova i dodao da organizatori protesta žele da ih pokrenu iz „pasivnog suprotstavljanja takozvanom razgraničenju“.

„Doći ćemo pred zgradu Predsedništva da kažemo da smo protiv takvih namera vlasti, to će predstavljati aktivan otpor“, rekao je Kopivica o protestnom skupu, čiji su oganizatori podsetili da je 17. februara 2008. skupština u Prištini proglasila nezvisnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari