Dveri izlaze na izbore na svim nivoima 1Foto: Twitter/@BoskoObradovic

Pokret Dveri izlazi na izbore na svim nivoima, najavljene za 3. april naredne godine, odlučio je danas Glavni odbor Dveri, na sednici u Užicu.

Lider Dveri Boško Obradović će biti predsednički kandidat Dveri, „ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije“, saopštio je taj pokret.

U saopštenju je navedeno da su Dveri, „posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova“ ocenili da su istekli svi rokovi za dogovor.

Podseća se i da je „ostalo manje od šest meseci do (najavljenih) izbora“.

„Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove gradjana bez obzira na izborne uslove“, navele su Dveri.

Ocenjeno je i da „od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa“ kao ni, kako je navedeno „od lažnih poziva na ulične proteste“.

Dveri su izrazile uverenje „da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji“ iako to, kako je navedeno „izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno“.

Dveri su navele i da je „posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti“ odlučeno da taj pokret krene „u predizborne pripreme kao da će na izbore izaći samostalno“.

„Ostajemo otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali više nećemo čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se Dveri protive „bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji“.

„Ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno“, navodi se u saopštenju.

Dveri smatraju i da je Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima medju aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Boško Obradović, lider Dveri povodom odluke o izlasku na izbore, oglasio se na Tviteru

„Završili smo sa gubljenjem vremena u dijalozima sa vlašću i opozicijom, i čekanjem protesta kojih nema. Ostalo je manje od 6 meseci do izbora. Кrećemo odmah“, napisao je Obradović na Tviteru.

On je prethodno izjavio da je danas tačno šest meseci do predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, čime je probijen rok za završetak međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova. Recimo iskreno –idemo li na izbore ili na ulice, naveo je.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari