Dveri: Lokalna vlast u Čačku kriva zbog naglog širenja epidemije 1Foto: Katarina Pantelić

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da gradska vlast snosi direktnu odgovornost za nagli skok broja novozaraženih od korona virusa u tom gradu.

„Naša upozorenja i slutnje da će neustavni i nedemokratski izbori, koje je na silu održala Srpska napredna stranka (SNS), dovesti do eskalacije pandemije nažalost su se obistinile. Od dana izbora u Čačku broj novozaraženih drastično je povećan“, kaže se u saopštenju.

Dveri navode da postoji mogućnost da je lokalna vlast krila podatke o broju novozaraženih dok nisu prošli izbori, ali da je sigurno da se nakon izbora u Čačku dogodio nagli skok novozaraženih korona virusom.

„Vlast je čak išla dotle da je u predizbornoj kampanji proglašavala da je epidemija u Čačku uspešno savladana, a danas uvodi vanrednu situaciju u našem gradu jer ne može da se izbori sa novim talasom zaraze“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da se zabrinutost za zdravlje porodica, komšija i prijatelja pojačava nesnalaženjem gradske vlasti koju su ocenili kao „nesposobnu“ i „korumpiranu“.

„Gradjani nam se žale na veliki broj propusta, počevši od neadekvatnog informisanja o broju novozaraženih i kliničkom stanju hospitalizovanih sugradjana pa do mera pomoći  grada Čačka na koju bi eventualno mogli računati“, navodi se u saopštenju.

Dveri kažu da je „kap koja je prelila čašu“ bilo igranje kola nasred gradskog šetališta i bakljada na zgradi u kojoj se nalazi sedište SNS u Čačku u izbornoj noći.

„To je izazvalo kontraefekat čak i kod birača i pristalica SNS. Očito su i oni žrtvovani time što su naterani da izadju na zdravstveno nebezbedne izbore, a sada nema dovoljno testova i mesta u bolnici za sve“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da je gradonačelniku Čačka i njegovom Kriznom štabu istekao mandat 20. juna ove godine i da oni više ne predstavljaju nikakvu vlast u ovom gradu, niti imaju zakonska ovlašćenja za uvodjenje vanredne situacije.

U Čačku je 3. jula uvedena vanredna situacija zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari