Dveri odbile ostavku Obradovića 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri na današnjoj sednici jednoglasno je odbio ostavku koju je predsednik tog pokreta Boško Obradović ponudio zbog neuspeha na beogradskim izborima.

Članovi Glavnog odbora ocenili su da je Pokret dao svoj maksimum u ovom trenutku i da na takve neregularne izbore nije trebalo ni izlaziti.

Glavni odbor je podržao zahtev poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini da se formira anketni odbor koji bi istražio sve okolnosti beogradskih izbora i ocenio da će eventualno odbijanje vlasti da to uradi biti dokaz da su izbori bili neregularni.

Glavni odbor je pozdravio ponuđenu ostavku Obradovića kao čin lične odgovornosti, ali je jednoglasno odbio zbog toga što, kako je saopšteno, Dveri ne žele da nasedaju na režimske medijske spinove, već nastavljaju opozicionu borbu.

Glavni odbor je zatražio od Obradovića da predloži korenite kadrovske i organizacione promene u cilju priprema za naredne parlamentarne izbore, što je on prihvatio.

Glavni odbor je odredio četiri prioritetna pravca svog političkog delovanja: očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, predstavljanje konkretnih mera porodične politike, nova ekonomska politika obnove i razvoja domaće privrede i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari