Dveri: SNS u Čačku preko građevinskih radova izvlači narodne pare 1Foto: Logo

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Čačku optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da preko gradjevinskih radova u tom gradu „izvlači narodne pare“.

Dveri navode da nemaju ništa protiv uređenja grada, ali da se protive „loše izabranim prioritetima prilikom odabira lokacija za rekonstrukciju“ koje su, po oceni Dveri, „obično šminkanje grada“ da bi se građani doveli u zabludu kako se radi o napretku Čačka.

„Dok se Čačani i dalje guše zbog saobraćajnog kolapsa, izduvnih gasova, zakrčenih trotoara i brojnih drugih infrastrukturnih problema, dok Čačani sa prosečnom platom od 250-300 evra jedva spajaju kraj sa krajem, (gradonačelnik) Milun Todorović i ‘ekipa Šojića’ šminkaju bedem i druge lokacije, najčešće u blizini Milunove podrumske privatne sobe za gledanje filmova“, piše u saopštenju.

Dveri smatraju da su ti radovi višestruko preplaćeni, što ocenjuju kao „skandalozno“.

„Samo na primeru rekonstrukcije bedema i gradske plaže – ako zanemarimo potpuno odsustvo ukusa i nakaradnost rešenja, mogli smo da vidimo kako je cena kvadrata ‘behatona’ preko noći ‘skočila’ sa prosečnih 15-18 evra po kvadratu na naprednjačkih, neverovatnih, preko 70 evra po kvadratu“, piše u saopštenju.

Dveri navode da je za 1.480 metara bedema od oko dva metra širine, plaćeno 33,5 miliona dinara, dok osvetljenje i ostala oprema mogu činiti maksimalno trećinu te sume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari