EK: Incident u srpskom parlamentu nepoštovanje institucije 1Foto: Bojan Cvejić

Za inicident koji je Skupštini Srbije izazvao lider SRS Vojislav Šešelj ne bi trebalo da bude mesta u demokratskim institucijama i on predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocenila je Evropska komisija, prenosi Hina.

-Ono što smo jučer videli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusedskim odnosima, regionalnoj saradnji i pomirenju, izjavio je portparol EK Karlos Martin Ruiz de Gordehuela, odgovarajući na novinarsko pitanje o jučerašnjem incidentu u Beogradu, piše agencija Hina.

Hrvatska delegacija prekinula je juče posetu Srbiji, posto je Srpska radikalna stranka saopštila da je Vojislav Šešelj na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno s još jednim radikalom gazio po hrvatskoj zastavi, a nakon toga je članove delegacije hrvatskog Sabora grubo izvređao.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da očekuje da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi jučerašnji incident koji je u srpskom parlamentu izazvao lider radikala Vojislava Šešelja i da nastavak odnosa sa Srbijom bude u kontekstu te osude, naodi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari