Esad Džudžo: Istorijska šansa da uradimo dobre stvari za Bošnjake 1Foto: Medija centar

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo ocenio je danas da novi saziv tog nacionalnog organa ima istorijsku šansu i odgovornost da uradi mnogo dobrih stvari za Bošnjake.

On je na završnoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare rekao da će uskoro objaviti brošuru sa kompletnim programom ovog nacionalnog organa do 2022. godine.“Formiranjem resornih odbora na sednici u petak ćemo zaokružiti organizacionu šemu i nakon toga nam sledi samo rad. Ostvarivanje zadatih ciljeva moguće je zajedničkim radom cele zajednice“, rekao je Džudžo.

On je govorio o aktivnostima koje će u narednoj godini biti realizovane u cilju očuvanja i unapređenja službene upotrebe jezika i pisma, obrazovanja, kulture i informisanja, ali i rešavanja statusnih pitanja Bošnjaka u Srbiji.

„Pokušaćemo da izgradimo čvrste mehanizme da ostvarimo svoja prava kroz državne ustanove i međunarodne institucije i organizacije. Zato je i važno da se rad BNV uključe svi stručni gradjani, predstavnici medija i nevladinog sektora“, rekao je Džudžo.

O prioritetima ovog nacionalnog organa govorili su i potpredsednici Esad Rahić, Muhedin Fijuljanin i Fuad Baćićanin, koji su, između ostalog, pozvali javnost na tribinu „Kraljevina SHS i položaj Bošnjaka i Sandžaka – Sto godina samoće“, koju pod pokroviteljstvom BNV organizuje u subotu Društvo historičara Sandžaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari