Fajon i Bilčik u drugoj rundi dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon i stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pridružiće se Eduardu Kukanu i Knutu Flekenštajnu na drugoj rundi dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima 14. i 15. novembra, javio je danas portal EWB.

Kako saznaje EWB, teme drugog sastanka kojim posreduje Evropski parlament biće analiza napretka mera Vlade za poboljšanje izbornih uslova, novi predlozi Vlade, kao i finansiranje kampanje i mediji.

Očekuje se da sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog društva koji su učestvovali u dijalogu vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka – izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, programski direktor CRTE Raša Nedeljkov, izvršni direktor CeSID Bojan Klačar i programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

Takođe je najavljeno učešće predstavnika Radne grupe za sprovođenje preporuka OEBS/ODIHR za unapređivanje izbornog procesa, saznaje EWB.

Prva runda dijaloga vlasti i opozicije održana je 9. i 10. oktobra, nakon razmene pisama predsedavajućeg Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković. Učešće u dijalogu odbili su predstavnici Saveza za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari