Gajić: Omladina mora da se uključi u politiku i preuzme odgovornost za svoju budućnost 1

Predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić izjavio je da bi mladi ljudi trebalo da se uključe u politiku i preuzmu odgovornost za svoju budućnost i pozvao ih da se u još većem broju priključe protestima koji se šire Srbijom, saopšteno je iz te stranke.

„Više od 50.000 mladih godišnje napusti državu, a više 40 odsto njih bi u ovom trenutku otišlo iz Srbije. Svakoj odgovornoj vlasti bi to bio dobar pokazatelj da nešto nije u redu, ali ovoj vlasti je u interesu da što više mladih pobegne jer to nisu njihovi glasači. Zbog toga svaki mlad čovek koji voli svoju zemlju i želi da ostane u njoj ima građansku obavezu da protestuje“, rekao je Gajić.

On je dodao da mladi učestvuju u protestima, ali da je potrebno značajnije angažovanje kako bi se što pre dogodile promene i Srbija ponovo postala slobodna i demokratska država.

„U suprotnom, imaćemo državu u kojoj ministar spoljnih poslova ne govori engleski jezik, ministar vojske je izbegao služenje vojnog roka, ministar unutrašnjih poslova ima lažni doktorat, a bivši gradonačelnik Beograda, umesto da bude smenjen i osuđen, biva unapređen u ministra finansija“, dodao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari